10 tipuri de fructe de mare pe care trebuie să le încercați în Grecia

10 preparate grecești cu fructe de mare de neratat

Așezați-vă la umbra unui copac într-un restaurant grecesc pitoresc de pe malul mării, luați un pahar de vin sau ouzo și lăsați localnicii să vă prezinte un meniu extins de mâncăruri grecești tradiționale din fructe de mare, preparate cu cele mai proaspete ingrediente, condimentate cu mirodenii și ierburi, sub faimosul ulei de măsline grecesc.

Și nu încercați să le reproduceți acasă! Este imposibil să recreezi întregul concept pregătind aceeași mâncare cu aceleași băuturi când ajungi acasă. Pentru că o astfel de experiență este un fel de ritual și nu poate și nu trebuie să fie copiată și repetată. Puteți trăi o astfel de experiență doar în Grecia.

1. Midiile grecești.

Dacă vreți să gustați cu adevărat din suculenta mare grecească, încercați să beți bulionul sărat al acestor delicioase midii. Scoicile albastru închis sunt curățate cu grijă înainte de a fi gătite în sos de roșii și brânză feta. Culoarea midiilor femele este portocalie, în timp ce midiile masculine sunt galben deschis. Preparatul este extrem de popular, în special în restaurantele de pește din nordul Greciei.

2. Creveți greci Saganaki.

Creveții sunt de obicei gătiți într-o tigaie mică, grea, cu două mânere și un fund îngroșat, numită saganaki sau sagani. În mod tradițional, creveții Saganaki servesc ca antreu sau aperitiv. Conform unei rețete tradiționale preferate, creveții trebuie mai întâi prăjiți în deliciosul ulei de măsline grecesc, sotați cu ouzo grecesc tradițional, apoi infuzați într-un sos de roșii picant și gătiți cu ierburi proaspete și brânză feta sărată.

4. Calmar grecesc prăjit crocant.

Aceasta este una dintre cele mai populare mâncăruri grecești servite în fiecare tavernă de pește (psarotaverna) din Grecia în timpul verii. Pentru inelele crocante de calmar, este nevoie doar de făină și condimente pentru a face un miracol. Încercați-le cu o felie de lămâie și o salată grecească tradițională și veți înțelege de ce mulți oameni cred că este cea mai bună mâncare grecească de vară.

5. Bibanul de mare grecesc.

Bibanul de mare grecesc, sau bibanul de mare (Lavraki) este un fel de mâncare foarte popular pe insula Kefalonia. Bibanul de mare este minunat la grătar, la cuptor cu usturoi și ierburi, învelit în hârtie pergament.

6. Anșoa grecești la grătar.

Anșoaiele sunt delicioase și sănătoase și sunt unul dintre cele mai ieftine pești din Grecia. Este ideal pentru cei care suferă de probleme cardiace, deoarece anșoa conține acizi grași Omega-3 și acizi grași Omega-9 din ulei de măsline.

7. Cod grecesc cu sos de usturoi.

Acest fel de mâncare din pește era cunoscut pe vremea când sarea era folosită ca conservant alimentar, deoarece nu exista refrigerare. Până în prezent, fripturile de cod prăjite sunt un fel de mâncare foarte popular în Grecia. Acestea sunt făcute din cod sărat, care este înmuiat în prealabil în apă timp de cel puțin 48 de ore pentru a se elimina sarea. Și, bineînțeles, sos de usturoi, care ajută la evidențierea întregii arome a codului.

8. Sepie grecească cu spanac.

Sepia cu spanac este o rețetă grecească populară care este cunoscută pentru ingredientele sale simple și poate fi preparată rapid și ușor. În timp ce spanacul oferă mult fier și sepia furnizează proteine, mărarul proaspăt, frunza de dafin, uleiul de măsline grecesc și sucul proaspăt de roșii și lămâie vor face acest fel de mâncare simplu special pentru papilele tale gustative.

9. Octopus grecesc cu paste.

Caracatița cu paste este o mâncare grecească clasică din toate timpurile. Combinația de caracatiță suculentă cu condimentul necesar de sos de roșii și vin roșu și paste al dente este incredibilă. Încercați acest fel de mâncare cu pâine proaspătă, o salată grecească delicioasă și un pahar de ouzo și nu veți regreta.

10. Salată grecească de crab.

Aromele delicioase ale Mediteranei prind viață în această mâncare tradițională grecească irezistibilă. Principalele ingrediente ale acestei fabuloase salate de crab sunt carnea de crab, desigur, împreună cu cantități generoase de maioneză, suc de lămâie, roșii, ceapă, vin alb și ierburi aromatice.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *