Pizza cu fructe de mare: rețetă și fapte interesante

Pizza cu fructe de mare: rețetă și fapte interesante

Pizza cu caracatiță, calmar, creveți sau midii arată foarte originală și neobișnuită în servire, totuși, nu toți oamenii o pot numi favorita lor. Mulți oameni sunt mai obișnuiți cu pizza cu roșii, brânză și umplutură de carne.

Pe mesele italienilor pizza este adesea pictată, dar puțini dintre ei suferă de exces de greutate. Acest lucru se datorează faptului că este fructe de mare pe care le adaugă adesea la pizza lor, mai degrabă decât maioneză, ketchup și cârnați.

Pizza cu fructe de mare are propriul său nume – „Marinara”. Mulți oameni o asociază cu ceva de peste mări și rafinat.

Cum să gătești pizza cu fructe de mare?

Cum să gătești pizza cu fructe de mare?
Poză letizza.com.au
Fiecare hostess din Italia știe rețeta pentru pizza cu fructe de mare „Marinara”.

Cea mai importantă componentă a acestui fel de mâncare este aluatul. Pentru ca felul de mâncare finit să fie mai gustos și mai suculent, aluatul nu trebuie să fie rulat, este întins la dimensiunea potrivită cu mâna. Aluatul poate fi frământat cu kefir, smântână, apă minerală sau obișnuită.

Unii bucătari folosesc doar făină de ovăz pentru a pregăti acest fel de mâncare.

Aluatul este pregătit foarte simplu. Trebuie să combinați un pahar de kefir sau o jumătate de pahar de smântână, 2 ouă de pui, o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de ulei de măsline, precum și zahăr și sare după gust. Toată această masă se bate cu un bici sau cu o furculiță. Făina se introduce chiar la sfârșit. Aluatul trebuie frământat bine cu mâinile, acoperit cu folie alimentară și lăsat să se „odihnească” într-un loc cald timp de 10-15 minute.

Gatiti pizza cu fructe de mare nu este dificil, este important să urmați ordinea acțiunilor:

  • Fructele de mare trebuie să fie fierte în apă sărată. De asemenea, atunci când fierbeți în oală puteți adăuga o frunză de dafin sau mazăre aromată de piper negru. Aroma umpluturii nu va putea decât să beneficieze de acest lucru;
  • Întindeți aluatul la dimensiunea dorită și ungeți-l cu un sos făcut din pastă de roșii, ulei de măsline și condimentele preferate, cum ar fi usturoi, mărar, ardei amestecat sau ghimbir. Dacă se dorește, se pot folosi și roșii proaspete pentru prepararea sosului. Unii bucătari adaugă, de asemenea, suc proaspăt de lămâie la sosul pentru pizza;
  • Viitoarea pizza decorată arbitrar cu roșii, fructe de mare, presărată cu brânză rasă sau cuburi de mozzarella. În plus față de roșii, puteți adăuga alte legume la pizza. Aceasta poate fi ceapă, ardei dulce, ardei iute, sparanghel, fasole verde, dovlecel. Compoziția de pizza cu fructe de mare poate fi diluată cu cele mai neobișnuite combinații și adăugați ananas sau măsline conservate la fel de mâncare;
  • Coaceți pizza este necesară într-un cuptor preîncălzit timp de 15-20 de minute. Înainte de a tăia în porții, pizza trebuie lăsată să se răcească puțin, aceasta va facilita foarte mult procedura de tăiere;
  • Înainte de servire, pizza se presară cu ierburi tocate. Cel mai adesea pentru aceasta se folosește pătrunjel sau ceapă verde în pene.

Atenție! Unele gospodine folosesc pentru astfel de pizza sos cremă, care se prepară din făină, unt și lapte, cu adaos de busuioc, usturoi sau nucșoară.

Câteva secrete de gătit pizza cu fructe de mare

Câteva secrete de gătit pizza cu fructe de mare
Poză cookist.com
Bucătarii italieni pregătesc adesea acest fel de mâncare în unitățile lor, deoarece în Italia, locul de naștere al pizza, acest fel de mâncare este foarte popular în această versiune specială. Pentru ca pizza cu fructe de mare să aibă succes, este important să rețineți următoarele:

  • Aluatul de pizza bun se face numai din făină bună. Făina trebuie să fie aleasă exclusiv de cea mai înaltă calitate, precum și cernută înainte de frământarea aluatului. Această manipulare simplă va satura făina cu oxigen, astfel încât aluatul va deveni mai pufos și mai maleabil;
  • Dacă nu aveți roșii proaspete la îndemână, acesta nu este un motiv să renunțați la gătitul unei capodopere culinare. Roșiile conservate în suc propriu le vor înlocui perfect;
  • Și Italia folosesc cel mai adesea fructe de mare proaspete pentru gătit pizza, dar congelate – de asemenea, o opțiune excelentă. Principalul lucru este să acordați atenție termenului lor de valabilitate;
  • O mulțime de topping-uri nu este întotdeauna bună. Nu merită să exagerați, deoarece poate duce la înmuierea aluatului;
  • Nu trebuie să combinați mai mult de 2-4 componente în umplutură, deoarece abundența lor duce la pierderea aromei fiecăreia dintre ele.

Informații interesante despre pizza cu fructe de mare

Pizza cu fructe de mare a fost populară de mulți ani. Există câteva fapte interesante asociate cu aceasta:

  • Cele mai populare garnituri pentru pizza cu fructe de mare sunt creveții;
  • Pizza cu fructe de mare este iubită în special în Sicilia, una dintre regiunile administrative ale Italiei;
  • O astfel de pizza este servită cu un pahar de vin alb sau roz;
  • În Italia, a fost lansată o linie de produse cosmetice de îngrijire a corpului cu arome de diferite pizza. Pizza cu fructe de mare nu a fost o excepție;
  • În prezent, există aproximativ 40 de mii de pizzerii în Italia, unde pizza cu fructe de mare este un element permanent al meniului;
  • Pentru prima dată pizza cu fructe de mare a fost încercată în orașul Napoli în 1738. S-a întâmplat într-o unitate de catering numită „Antica Pizzeria Port Alba”. Inițial, în meniu existau doar 2 poziții de pizza. Acestea erau „Marinara” și „Margarita”, iar după câțiva ani sortimentul a fost extins semnificativ. De altfel, această instituție există și funcționează până în prezent.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *